Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Társadalmi krízishelyzetről 1.
  2007-07-16 12:31:47, hétfő
 
   
  Gondolatok egy társadalmi krízishelyzetről

Mit? Miért?
Meg kell szerezni azokat az eszközöket és meg kell teremteni azokat a körülményeket melyekkel lehetséges a magyar nemzet érdekeit szolgáló kultúr- és oktatáspolitika megvalósulása. (Minden más program, egy alaptanterv részleteinek megfogalmazása csak másodlagos feladat lehet.)

Hogyan?
1./ Tanulmányozni kell több szempontból is, hogy mely népcsoport az amelyik még képes egyfajta "magyar érdek" belátására, képviseletére, akiket még senki "nem szólított meg", senkinek nem jutott eszébe még az erkölcsi rehabilitációjuk sem!

Lehetséges szempontok egyike:
- Tanulmányozni kell a trianoni döntés után megmaradt csonka ország,
- gr. Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter - kultuszpolitikáját!
Miért éppen ezen időszakot? Azért, mert akkor is társadalmi krízist élt át nemzetünk amit megpróbált kezelni és az akkori "kedvezményezett" néprétegek gyermekei még itt élnek közöttünk... Kik is ők valójában?

Ők azok, akiket a kisbirtokos szülők a városba küldtek tanulni.
Ők azok a mesteremberek, akik némi ingatlannal is rendelkeztek az államosításkor. (Például egy kis kertes házat, műhelyt tudtak venni a II. világháború után - az Alföldhöz legközelebbi dél-pesti kertvárosban.)
Ők azok, akiket elsőként "betereltek" a gyárakba.
Ők azok akik 1945 után nagyon gyanúsak lettek a "magántulajdon" miatt. (Köztudottak a módszerek, melyekkel "megdolgozták" az ilyen "gyanús, osztályidegen elemeket".)
Ők azok, akik kénytelenek voltak megtagadni mindent; egész ifjúságukat, kuláknak kikiáltott anyjukat-apjukat, az egész családjukat, hogy ne racizzák őket a gyárban, hogy ne hurcolják el őket különböző büntető- átnevelő táborokba.
Ők azok, akik inkább lugkövet ittak, minthogy - az akkori "kultúrpolitikai koncepciónak" megfelelően - "prolit csináljanak belőlük"! (Akit megmentettek, mostmár testben is megtörve, megnyomorodva, még azt is megígérte a "P"ártnak, - akkor már az egyetlennek -, hogy gyermekeiből is "rendes munkásembert" nevel majd... Így lett utódaiknak is osztályrészük a "T"űröm és "T"iltom.)
Ők azok, akik a mai napig rettegnek mindenféle hatalomtól!
Ők azok, akik érdekeit nem képviselheti baloldali párt!
Ők azok, akik soha nem meséltek gyerekkorukról, szüleikről, családi múltjukról.
Ők azok, akik nem örökíthették tovább organikus műveltségüket.
A leghatékonyabb módszer a nemzeti hagyományok- és kultúra gyökeres kiirtására ez az elhallgattatás. Az elhallgatás, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája, mert még védekezni sem lehet ellene!

Ők azok akik "kettős tudattal" élték le az életüket, "neveltek" gyerekeket, unokákat; ők a "látens közvélemény", akik szép csendben a rendszerváltozásra szavaztak. Azután kiderült, hogy már egy kicsit megkésett ez a rendszerváltozás, mert bizony addigra mindenki elhitte róluk, hogy a "kedvezményezett munkásosztályhoz" tartoztak! Pedig erről szó nem volt soha!
Az új "rendszer" is csak a vállalkozni tudó, induló tőkével rendelkező szakmunkásokat viselte el. A mindenéből kiforgatott, egzisztenciálisan 100 évet visszavetett, "újproletárok" számára nem jött el a változás, a rehabilitáció. Csalódottságukban nem mentek el szavazni 1994-ben. (Még elmehetnek...)
Igaz, már nagyon öregek, betegek; sokan már eltemették gyerekeiket is, vagy elnyelte őket egy fogyasztói társadalom Nyugaton... (Gyerekeik a "nagy generációnak" nevezett nemzedék tagjai.)
Mi, gyerekeik, unokáik tartozunk nekik annyival, hogy megkapják a lehetőséget arra, hogy végre - legalább lélekben - kiegyenesíthessék "összeroppantott gerincüket"!



2./ A rendszerváltozáskor azonnal a közgyógyellátás részévé kellett volna tenni a pszichiátriai szakrendeléseket, lélekben megerősítendő az embereket a valódi váltáshoz. Már vannak működő, az otthoni betegápolásra kiépített gondozó hálózatok, de pszichológust ők sem alkalmaznak, mert... Miért is?



3./ Sorra meg kellett volna szervezni a lakóhelyi mentálhigiénés szolgálatokat!


4./ Az egyháznak tömegesen gyakorolnia kellett volna a keresztényi-keresztyéni megbocsájtást! Sajnos az egyház a mai napig sem találta meg az utat az emberi lelkekhez. (Pl.: még mindig több, mint 50 évvel ezelőtti teológiai joggyakorlattal dönt arról, hogy kit lehet megkeresztelni és kit nem, kik azok akik templomban is házasságot köthetnek, vagy nem!) Annál is inkább szükség lett volna az egyházi megértésre, mert a templomok előtt összefogdosott és a nagy fekete autókkal a Lenin Intézetbe hurcolt ministráns-gyerekekből nevelték ki az első párttitkárokat!


5./ Azonnal a közoktatás részévé kellett volna (a "közoktatás", felsőoktatás és szakoktatás mellett) tenni a FELNŐTTKÉPZÉST - megtéve az első lépést a permanens tanulás meghonosításához! Amerikában már a 20-as évek elején megtették az első lépéseket: Thorndike 1928-ban; Lengyelországban pedig Szewczuk 1961-ben. Nálunk az első - e témakörben írt - doktori előadás a Pázmány Péter Tudományegyetemen hangzott el 1937-ben(!).
És azóta?

Elsőként a pedagógusok szakmai műveltségét kellett volna bővíteni (pszicho-pedagógiai, andragógiai, mentálhigiénés, társadalomtudományi, közgazdasági informatikai, idegennyelvi, vagyis a rendszerváltozáshoz szükséges ismeretekkel), hogy legyen aki megtanítja a nemzetet a váltáshoz szükséges emberi-társadalmi technikákra, ismeretekre!

Másodsorban ki kellett volna építeni a TÁVOKTATÁS rendszerét - pl.: mint a finneknél az NKS (Duna Televízió: Kelemen Endre), hogy a kisgyermekét otthon nevelő anyák, vagy átmenetileg munkaképtelenek és állásnélküliek is kapjanak esélyt munkaerejük megújítására, ismereteik bővítésére egy újabb szakképesítéssel; vagy a nappalival egyenértékű diploma megszerzésére.



6./ Addig, míg nem valósul meg a TÁRSADALMI MUNKAMEGOSZTÁS (vagyis mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet nem tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák szolgáltatásait, termékeit, eszközeit - így jutva a megélhetéshez szükséges tisztességes haszonhoz; addig, míg az igazán jól képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy meg tud belőle élni - otthont tud belőle teremteni, családot tud alapítani és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermeke anyjáról is tud gondoskodni amíg a gyerek, gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi- lelki odafordulást - az állam nem vonulhat ki a gyermeknevelés, oktatás költségeinek átvállalásából! (A családi adózás bevezetésével egyidőben.)



7./ Ha pedig a hatalom képviselői szándékosan arra rendezkednek be, mint ezt a "Bokros-csomag" bizonyítja, hogy a társadalom ne tudja reprodukálni önmagát, vagy csak emberi thorzók formájában, akkor ki kell jelenteni, hogy nemzetveszejtő KRÍZISHELYZET van!

A rendszerváltozás nevezetű állapot önmagában is társadalmi krízissel jár együtt.

"Vér nélküli forradalom" mondják egyesek arra az egzisztencia háborúra ami mindennapjainkat jellemzi.

Vannak azonban népcsoportok, rétegek, melyeket POLITIKAI BŰNTETT szándékosan ellehetetleníteni; ilyenek a gyermeket nevelő- és az öreg- beteg szülőkről gondoskodó CSALÁDOK.

Az átmeneti időszakra válságkezelő programokra (fentebb már említett pszichológiai- mentálhigiéniai- szociális gondozó- és rendelőhálózat kiépítésére), valamint un. krízis-tantervre van szükség!

Ebből következik, hogy a NAT-nak nevezett követelményrendszer 1998-ban bevezethetetlen!

Miből?

Kérdezhetnénk. Talán abból a pénzből amelyet a drogosok, deviánsok, betegek kezelésére, gyógyítására fordítanánk! El kell fogadtatni, hogy a megelőzésre épített programok nemcsak egy szűk réteg, hanem az egész nemzet érdekét szolgálnák!



8./ Örömmel hallottam az 1997 április 11-én, az MDF székházában megtartott népesedéspolitikai vitán, hogy végre nálunk is vannak orvos-pszichológusok, akik kutatják az anya-gyermek kapcsolatot. Dr. Lázár Imre beszélt arról többek között, hogy milyen fontos az anya-gyermek kapcsolat, mert milyensége lehet a "feltétele" a harmonikus személyiség kialakulásának, valamint a különböző pszichoszomatikus, pszichovegetatív zavaroknak is.
Említette, hogy a "technokrata szülés" - az, hogy elveszik az anyától gyermekét - mennyire ártalmas. A mi szokásainkkal ellentétben, pedig Japánban elterjedt, hogy az újszülöttet a születés után azonnal odaadják az anyának és ott lehet mellette végig, míg a kórházban vannak - miközben minden segítséget megkapnak az ápoláshoz. Szerinte van összefüggés a japán ember teljesítménye és a jó anya-gyermek kapcsolat között.

Amit Lázár Imre mondott összecsengett azzal, hogy: Japán, alig 50 év alatt a "riksa kulik országa"-ból a világot elárasztó csúcstechnikájával világelső lett. Ott ugyanis azt sem tartották luxusnak, hogy diplomás nő, ha családanya lesz, akkor "csak" a gyermekei nevelésének éljen.

A PEDAGÓGUS, pedig a társadalomi hiearchia csúcsán van, anyagi- és erkölcsi megbecsülésében - megelőzve az összes értelmiségit.


Úgy látszik, hogy belátták azt az igazságot amit egy görög bölcs mondott, hogy "Ember nem alkothat nagyobbat, mint embert!"


Persze nem kell időben és térben ennyire visszalépni, - legfeljebb "csak" 252 évet - ha erről a témáról egy magyar bölcselkedését szeretném idézni.

Mikes Kelemen 1725-ben, fiktív leveleinek egyikében (LXII.) írta, hogy:

"... jól nevelt, jól oktatott eszes leány asszonnyá változván, a fiát mind jól tudja nevelni, oktatni és tanítani, és aztot tehát az ország szolgálatjára alkalmatossá tenni..."



Egyre gyakrabban hallani arról, hogy "ideológiai válságban van az emberiség".
Már mindent kipróbált csak az utódokról való gondoskodás problematikáját nem tudta megoldani. Lehet, hogy ez lesz a veszte?

Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották meg az utódokról való gondoskodást.

Budapest, 1997. április 22.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mindennapjainkat, meghonosításához, rehabilitációjuk, rendszerváltozás, munkásosztályhoz, pszichovegetatív, lengyelországban, szakképesítéssel, szakrendeléseket, krízishelyzetről, joggyakorlattal, munkaképtelenek, bevezethetetlen, legalattomosabb, összeroppantott, legpraktikusabb, megbecsülésében, mentálhigiéniai, problematikáját, oktatáspolitika, közgyógyellátás, kultúrpolitikai, kedvezményezett, szolgáltatásait, leghatékonyabb, megkeresztelni, bölcselkedését, átvállalásából, gyerekkorukról, összefogdosott, állásnélküliek, párttitkárokat, rendelőhálózat, pszichológusok, közoktatásügyi, kialakulásának, társadalmi krízishelyzetről, magyar nemzet, alaptanterv részleteinek, erkölcsi rehabilitációjuk, trianoni döntés, kisbirtokos szülők, városba küldtek, egész családjukat, leghatékonyabb módszer, nemzeti hagyományok-, hazugság legalattomosabb, kicsit megkésett, vállalkozni tudó, mindenéből kiforgatott, fogyasztói társadalom, lehetőséget arra, Klebelsberg Kunó, Lenin Intézetbe, Pázmány Péter Tudományegyetemen, Duna Televízió, Kelemen Endre, TÁRSADALMI MUNKAMEGOSZTÁS, POLITIKAI BŰNTETT, Lázár Imre, Amit Lázár Imre, Mikes Kelemen, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem méltó hozzád  Png férfi  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem tiéd  Png lepke  Akik bántanak téged  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Éretlen vers  Sose bánj semmit  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Őrizkednünk kell...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Fekete-erdő desszert  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einstein gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Lóhere  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png ház  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
társadalmi krízishelyzetről, magyar nemzet, alaptanterv részleteinek, erkölcsi rehabilitációjuk, trianoni döntés, kisbirtokos szülők, városba küldtek, egész családjukat, leghatékonyabb módszer, nemzeti hagyományok-, hazugság legalattomosabb, kicsit megkésett, vállalkozni tudó, mindenéből kiforgatott, fogyasztói társadalom, lehetőséget arra, közgyógyellátás részévé, pszichiátriai szakrendeléseket, valódi váltáshoz, otthoni betegápolásra, lakóhelyi mentálhigiénés, egyháznak tömegesen, emberi lelkekhez, egyházi megértésre, templomok előtt, nagy fekete, első párttitkárokat, közoktatás részévé, első lépést, permanens tanulás, 20-as évek, első lépéseket, pedagógusok szakmai, váltáshoz szükséges, kisgyermekét otthon, újabb szakképesítéssel, nappalival egyenértékű, saját szakmájában, megélhetéshez szükséges, mindennapos gondoskodást, anyai testi-, családi adózás, hatalom képviselői, rendszerváltozás nevezetű, egzisztencia háborúra, gyermeket nevelő-, öreg- beteg, átmeneti időszakra, pénzből amelyet, megelőzésre épített, szűk réteg, egész nemzet, 1997 április, anya-gyermek kapcsolatot, anya-gyermek kapcsolat, harmonikus személyiség, különböző pszichoszomatikus, anyától gyermekét, születés után, kórházban vannak, japán ember, világot elárasztó, gyermekei nevelésének, társadalomi hiearchia, összes értelmiségit, igazságot amit, görög bölcs, magyar bölcselkedését, fiát mind, ország szolgálatjára, utódokról való, kicsit nézni, legpraktikusabb módon, mindennapjainkat, meghonosításához, rehabilitációjuk, rendszerváltozás, munkásosztályhoz, pszichovegetatív, lengyelországban, szakképesítéssel, szakrendeléseket, krízishelyzetről, joggyakorlattal, munkaképtelenek, bevezethetetlen, legalattomosabb, összeroppantott, legpraktikusabb, megbecsülésében, mentálhigiéniai, problematikáját, oktatáspolitika, közgyógyellátás, kultúrpolitikai, kedvezményezett, szolgáltatásait, leghatékonyabb, megkeresztelni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 6170
  • e Hónap: 14774
  • e Év: 50715
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.